Απίστευτο: Ποιες 5 καθημερινές συσκευές καίνε πολύ ρεύμα ακόμα και κλειστές [φωτο]

146

Το γνωρίζατε, ότι μερικές συσκευές μπορεί να έχουν μια «κρυφή» ζωή και να συνεχίσουν να λειτουργούν ακόμα και όταν είναι ανενεργές;

Δείτε παρακάτω ποιες συσκευές καίνε πολύ ρεύμα ακόμα και όταν είναι κλειστές.

Φορτιστής χωρίς κινητό
Ένας φορτιστής που είναι συνδεδεμένος σε μια πρίζα συνεχίζει να καταναλώνει ρεύμα ακόμα και όταν δεν υπάρχει κάποια συσκευή συνδεδεμένη σε αυτόν. Ωστόσο, η ενέργεια που καταναλώνει είναι πολύ λίγη που δεν κάνει κάποια διαφορά στον λογαριασμό.

Ψηφιακό τηλεκοντρόλ
Τα τηλεκοντρόλ συνεχίζουν να λειτουργούν και αφού τα απενεργοποιήσουμε και καταναλώνουν έως και 1 ευρώ ενέργειας τον χρόνο. Οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε, ότι το να κλείσουμε απλά την τηλεόραση είναι αρκετό και δεν χρειάζεται να βάλουμε το τηλεκοντρόλ σε κατάσταση αναμονής. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το πενταπλάσιο κόστος.

Σας Ενδιαφέρει;  Γέμισε τεράστιες σακούλες με νερό και τις έβαλε γύρω απ’το σπίτι του. Οι γείτονες τον πέρασαν για τρελό αλλά σήμερα όλοι του βγάζουν το καπέλο

 

Τηλεόραση

Το ξέρατε, ότι το πάτημα του κουμπιού τροφοδοσίας βάζει την τηλεόραση σε κατάσταση αναμονής και δεν την απενεργοποιεί; Αυτό καταναλώνει ενέργεια αξίας 1 ευρώ τον χρόνο!

 

Υπολογιστές και λάπτοπ

Ακόμα και οι απενεργοποιημένοι υπολογιστές και λάπτοπ συνεχίζουν να λειτουργούν. Γι’ αυτό ακριβώς, αν τα βγάλετε από την πρίζα μπορείτε να εξοικονομήσετε έως και 4 ευρώ τον χρόνο. Όσοι αφήνουν τις συσκευές αυτές στις πρίζα μπορούν να πολλαπλασιάσουν το ποσό αυτό επί 1.5.

 

Συσκευές με χρονομετρητή

Ο χρονομετρητής είναι σημάδι, ότι η συσκευή είναι σε λειτουργία. Βγάζοντας από τις πρίζα αυτές τις συσκευές, μπορείτε να εξοικονομήσετε έως 5 ευρώ τον χρόνο. Πρέπει να βγάλετε τις συσκευές από την πρίζα; © depositphotos Κάποιοι μπορεί να πιστεύουν, ότι τα παραπάνω ποσά είναι μικρά, ενώ άλλοι μπορεί να εντυπωσιάστηκαν. Σε κάθε περίπτωση, βγάζοντας τις συσκευές από την πρίζα αξίζει τον κόπο: μια απότομη αύξηση της τάσης του ρεύματος μπορεί να κάψει τις ηλεκτρικές συσκευές ολόκληρου του σπιτιού σας.

Σας Ενδιαφέρει;  Η φωτογραφία αυτής της Γιαγιάς μαζί με την 19χρονη εγγονή της έχει γίνει viral. Δείτε την ολόκληρη και θα καταλάβετε…

via

Διαβάστε την συνέχεια εδώ