Η πιο αποτελεσματική δίαιτα, σύμφωνα με έρευνα, είναι η… διήμερη

60

Δεν χάνεις μόνο κιλά, αλλά είναι και πιο ωφέλιμη για την υγεία!!Τα άτομα που ακολουθούν τη δίαιτα 5:2 δηλαδή τρώνε κανονικά τις πέντε ημέρες και ακολουθούν αυστηρή διατροφή τις άλλες δύο, είναι πιο υγιή και χάνουν κιλά πιο γρήγορα από εκείνους που ακολουθούν μια παραδοσιακή δίαιτα.

Τα παραπάνω υποστηρίζει νέα έρευνα, σύμφωνα με την οποία τα άτομα που ακολουθούν την εν λόγω δίαιτα πετυχαίνουν 5% μείωση του βάρους τους εντός δύο μηνών, έχουν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση και καλύτερη ικανότητα να απομακρύνουν το λίπος από τον οργανισμό τους. Επίσης η «μερική» δίαιτα παρέχει μακροχρόνια προστασία απέναντι στις καρδιαγγειακές ασθένειες.

Σύμφωνα με την Telegraph, στην έρευνα συμμετείχαν 27 άτομα, με τους μισούς να ακολουθούν καθημερινή δίαιτα και τους άλλους μισούς να εφαρμόζουν τη δίαιτα 5:2.
Τα άτομα της πρώτης ομάδας έπρεπε να καταναλώσουν 600 θερμίδες λιγότερες από αυτές που χρειάζονται την ημέρα για να διατηρήσουν το βάρος τους (δηλαδή 1400 θερμίδες για τις γυναίκες και 1900 για τους άνδρες).

Σας Ενδιαφέρει;  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αυτοί είναι οι γιατροί, φαρμακοποιοί και νοσηλευτές πίσω από τη μπίζνα με τα αντικαρκινικά φάρμακα - Όλα τα ονόματα

Η δεύτερη ομάδα έτρωγε κανονικά για πέντε ημέρες και τις υπόλοιπες ημέρες μπορούσε να καταναλώσει μόνο 600 θερμίδες την ημέρα. Τα άτομα της ομάδας αυτής κατόρθωσαν να χάσουν το 5% του βάρους τους σε διάρκεια 59 ημερών, ενώ τα άτομα της άλλης ομάδας χρειάστηκαν 73 ημέρες για τον ίδιο στόχο.

Η ερευνήτρια Dr Rona Antoni του τμήματος Διατροφικού Μεταβολισμού του Πανεπιστημίου του Surrey ανέφερε ότι κάποια άτομα δυσκολεύτηκαν να προσαρμοστούν στη δίαιτα 5:2, που σημαίνει ότι αυτή η προσέγγιση δεν ταιριάζει στον καθένα. Η ίδια επεσήμανε ότι χρειάζονται περαιτέρω έρευνες για να επιβεβαιώσουν τα συμπεράσματα της συγκεκριμένης έρευνας.

via

Διαβάστε την συνέχεια εδώ