Τα Fake News του 1955!!!Όταν ο στρατός έδινε πραγματική μάχη με μπαζούκας και πολυβόλα κατά του… «τέρατος» της Χαλκίδας

91
Η αντίληψη που έχει ο κόσμος για τη φύση και τα έμβια πλάσματα που ζουν μαζί μας στον πλανήτη, έχει αλλάξει δραματικά στο πέρασμα των χιλιετιών, και είναι ανάλογη βέβαια της γνώσης που αποκομίζει η ανθρωπότητα δια μέσου της επιστήμης αλλά και της καλλιέργιας της οικολογικής συνείδησης.

Η πρόοδος που έχει επιτευχθεί τις τελευταίες δεκαετίες είναι σίγουρα πολύ μεγάλη, και θα συμφωνήσετε μόλις μάθετε πώς αντιμετώπισαν ένα, σχετικά σπάνιο για τις ελληνικές θάλασσες, περιστατικό οι αρχές της χώρας μας, μόλις μισό αιώνα πριν από την εποχή μας!

Όπως διαβάζουμε σε ιστολόγιο της Ε΄ τάξης του 12ου Δ. Σχ. Αθήνας, που επικαλείται τον Τύπο του 1955 για ένα περιστατικό στην Εύβοια:

Σας Ενδιαφέρει;  Ένιωθε πόνους στον αυχένα και πήγε στον γιατρό. Η διάγνωσή του όμως, Σόκαρε τους γονείς της!

«Στις 9/12/1955 μία φάλαινα είχε την ατυχή έμπνευση να περάσει από τα στενά της Χαλκίδας! Ο κόσμος πανικοβλήθηκε από το “τέρας” όπως έγραφαν οι εφημερίδες της εποχής και επενέβη ολόκληρος στρατός με τουφέκια και μπαζούκας για να την κυνηγήσουν ή να την σκοτώσουν!

Όπως γράφει η “Ακρόπολις” της εποχής: «Αι εκπυρσοκροτήσεις των μπαζούκας και αι ριπαί των πολυβόλων έδιδον την εντύπωσιν κανονικής μάχης. Έκπληκτοι οι Χαλκιδείς παρηκολούθουν την πρωτότυπη αυτή ναυμαχία». (Ακρόπολις 9.12.1955).

Την επόμενη ημέρα (10/12) πήρε μέρος στην μάχη κατά του “τέρατος” και το πυροβολικό με ένα κανόνι.

Η φάλαινα όμως δεν έδινε δεκάρα τσακιστή για όλα αυτά και συνέχιζε να κάνει βόλτες στα νερά του Ευβοϊκού σπέρνοντας πανικό στους αποσβολωμένους Χαλκιδείς οι οποίοι παρακολουθούσαν από το τίποτα σκηνές κανονικής μάχης από θαλάσσιες και επίγειες δυνάμεις εναντίον της καημένης της φάλαινας!

Σας Ενδιαφέρει;  Πήρε μία ντομάτα και ξεκίνησε να την τρυπάει με το μαχαίρι. Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει…

Τελικά μετά από μερικές ημέρες έφυγε, ρεζιλεύοντας λιμεναρχείο και στρατό και με την απόφαση, φανταζόμαστε, να μην ξαναπεράσει από εκείνα τα νερά…

Μετά από έναν χρόνο (1956) καινούρια φάλαινα διέπλευσε τον Ευβοϊκό κόλπο. Καινούρια μάχη με πυροβολισμούς και βλήματα μπαζούκας… Η φάλαινα, παρ’ όλα αυτά, πέρασε με την ησυχία της τον πορθμό του Ευρίπου και κατευθύνθηκε προς την νότια έξοδο του κόλπου»!…

Πολυβόλα και μπαζούκας κατά θαλάσσιου πλάσματος… Τέτοια ψυχραιμία αλλά και… οικολογική συνείδηση, ούτε οι Ιάπωνες και οι Δανοί, που σφάζουν «παραδοσιακά» τις φάλαινες με μαχαίρια…

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

via

Διαβάστε την συνέχεια εδώ