Τέλος τα ράμματα! – Πρωτοποριακή χειρουργική κόλλα κλείνει τις πληγές σε 60 δευτερόλεπτα

137

Χειρουργική κόλλα κλείνει τις πληγές της εγχείρησης σε 60 δευτερόλεπτα.Σε μια προσπάθεια απομάκρυνσης από τα μετεγχειρουργικά προβλήματα που προκύπτουν με τις συμβατικές μεθόδους κλεισίματος μιας πληγής, μια ομάδα Αμερικανών και Αυστραλών βιοϊατρικών μηχανικών έχουν αναπτύξει μια χειρουργική κόλλα που σώζει ζωές – μια κόλλα που θα μπορούσε να σφραγίσει τις τομές μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Η κόλλα, που ονομάζεται MeTro, βασίζεται σε μια υβριδική ελαστική πρωτεΐνη και μπορεί να εφαρμοστεί σε εξωτερικά σημεία του δέρματος, και αυτό στη συνέχεια προχωράει στα εσωτερικά τοιχώματα του τραύματος για να τα σφραγίσει σε μόλις 60 δευτερόλεπτα – πολύ γρηγορότερα από οποιαδήποτε άλλη διαθέσιμη ιατρική συμβατική μέθοδο, όπως ράμματα και συρραπτικά, σχετικά με τη διαδικασία της επούλωσης.

Σας Ενδιαφέρει;  Έλα Χριστέ μου… Πρωτοφανές περιστατικό στη Λάρισα – Φανάρι έπεσε σε σταματημένο αυτοκίνητο

Αν και η κόλλα έχει δοκιμαστεί μόνο σε τρωκτικά και χοίρους, οι μηχανικοί που εργάζονται στην πρωτοποριακή εφεύρεση πιστεύουν ότι θα μπορούσε να επαναπροσδιορίσει ριζικά τις χειρουργικές επεμβάσεις έκτακτης ανάγκης σφραγίζοντας τραύματα στο δέρμα ή στους ιστούς του σώματος (πνεύμονες, καρδιά, αρτηρίες) που κινδυνεύουν να ξανανοίξουν.

Τα αποτελέσματα από τις δοκιμές σε ζώα παρουσιάστηκαν λεπτομερώς σε ένα έγγραφο που δημοσιεύτηκε στην Science Translational Medicine .

Οι προβλεπόμενες εφαρμογές αυτής της κόλλας δεν περιορίζονται μόνο στις νοσοκομειακές χειρουργικές επεμβάσεις. Αφού αναπτυχθεί και δοκιμαστεί σε ανθρώπους, η ελαστική κόλλα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως άμεση λύση για τη στεγανοποίηση σοβαρών τραυμάτων σε κάποιο σοβαρό αυτοκινητιστικό ατύχημα ή σε ζώνες πολέμου.

Σας Ενδιαφέρει;  Ποιες είναι οι 10 συγκλονιστικές προφητείες του Νοστράδαμου για το 2017 – Τι θα είναι ο «Θερμός Πόλεμος»;

University of Sydney και ομάδα Αμερικανών βιοϊατρικών μηχανικών έχουν αναπτύξει μια χειρουργική κόλλα που σώζει ζωές.

ΠΗΓΗ: Healthmagazinegr

Διαβάστε την συνέχεια εδώ