Ζάεφ οριστικό για Σκόπια-Μακεδονία: «Το νέο όνομα είναι…». Απομένουν μόνο τα τυπικά

314

Ποιο όνομα έδωσε ως οριστικό ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζάεφ;Oριστικό για Σκόπια-Μακεδονία: «Το νέο όνομα είναι…». Απομένουν μόνο τα τυπικά…

Το όνομα «Upper Macedonia» (Άνω Μακεδονία), με γλώσσα τα Μακεδονικά και υποσημείωση ότι ανήκει στις σλαβικές γλώσσες, καθώς και εθνικότητα Άνω Μακεδονίας, φέρεται να προβλέπει η πρόταση της ΠΓΔΜ για τη λύση του Σκοπιανού.

Την πληροφορία του ονόματος Άνω Μακεδονία, έφερε στο φως το σκοπιανό πρακτορείο «Vecher» χωρίς να υπάρχει κάποια αμφισβήτηση έως τώρα από την πλευρά του Ζάεφ.

Σημειώνεται ότι σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Σέρβο ομόλογό του και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς τόνισε νωρίτερα ότι «Το κλειδί για επίλυση του ονόματος είναι ο ρεαλισμός, ο πραγματισμός και η αντίληψη ότι πρέπει να κάνουμε συμβιβασμούς, όχι σάπιους, αλλά συμβιβασμούς που θα κερδίσουν και οι δυο πλευρές».

Σας Ενδιαφέρει;  Παγκόσμια Απειλή για Μετωπική ΗΠΑ-Ερντογάν: Το Κογκρέσο Βάζει φρένο στην Τουρκία – «Ελπίζω ο Αλλάχ να σας βοηθήσει» Απαντά ο «Σουλτάνος»

«Και συμβιβασμός σημαίνει ότι και οι δύο πλευρές πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν μπορούν να τα πάρουν όλα, ότι και οι δύο πλευρές θα πρέπει να έχουν κέρδη.

Ελπίζω να έχει γίνει αυτό κατανοητό από όλες τις πλευρές της διαπραγμάτευσης και να έχουμε θετικές εξελίξεις», είπε.

«Το συμφέρον όλων είναι να λυθεί αυτό το θέμα και να απομακρυνθούν όλα τα προβλήματα», απάντησε ο κ. Ντάτσιτς.

Η Σερβία, όπως είπε, έχει μεγάλη κατανόηση για τη στάση της Ελλάδας, επαναλαμβάνοντας ότι ήταν λάθος της χώρας του να αναγνωρίσει την πΓΔΜ με το συνταγματικό της όνομα.

Ο ίδιος επισήμανε ότι η συμπεριφορά των Σκοπίων απέναντι στη Σερβία δεν ήταν η κατάλληλη, ενώ προσφέρθηκε η χώρα του να φιλοξενήσει ενδεχόμενη συνάντηση των δύο πλευρών.

Σας Ενδιαφέρει;  Μπορούμε να έρθουμε σαν σφαίρα στο Αιγαίο να σας δείξουμε τί έγινε το'22

via

Διαβάστε την συνέχεια εδώ